Menú

La Gata Perduda: la música i la cultura com a element d’integració

L’Escola de Músics i JPC ha participat en l’òpera “La Gata Perduda” al Gran Teatre del Liceu juntament amb altres associacions del barri del Raval. Les nostres corals ‘Musical’s Choirs’ i ‘Trencacors’ han format part dels cantaires d’aquesta increïble iniciativa.

“La Gata Perduda” és una òpera estrenada al Gran Teatre del Liceu amb la composició d’Arnau Tordera, líder de la banda Obeses, i la participació de 300 veïns del Raval. A més, la coordinació de les agrupacions corals de la obra ha estat a càrrec de la nostra cap d’estudis, la Cristina Colomer.

El projecte s’encabeix dins del nostre compromís amb el barri, el districte i la ciutat. A l’Escola de Músics entenem la cultura i la música com un element d’integració i “La Gata Perduda” ha estat una gran oportunitat per unir el barri del Raval i el Gran Teatre del Liceu. Dos mons en contrast, però que comparteixen espai. Continuant la feina que fem dia a dia juntament amb la Fundació Tot Raval, la xarxa d’entitats del barri duent projectes com els musicals en català que es realitzen als centres educatius del barri.

Les nostres corals a “La Gata Perdua” 

“Trencacors” i “Musical’s Choir” són només algunes de les nostres corals, en tenim de tota mena i per a totes les edats, com la coral ‘’Les flors de maig’’ que s’ha incorporat recentment a l’Escola de Músics i JPC. A continuació us presentem la trajectòria de les que han participat a “La Gata Perduda”.

Trencacors

És la coral per a adults de l’Escola de Músics i JPC. Els integrants són veterans amb moltes ganes de cantar, conèixer diferents estils musicals i gaudir de la música en grup fent concerts. Considerem que mai es deixa d’aprendre i tot i arribar a aquest punt els nostres alumnes continuen creixent, ja que sempre es pot continuar aprenent en la música. 

Està formada per uns 50 cantaires i el seu repertori és molt divers i aborda tota mena d’estils musicals. Han realitzat diversos concerts al teatre casino L’Aliança del Poble Nou, a l’Auditori del Prat de Llobregat o al Palau de la Música Catalana i també han participat en l’òpera comunitària «La Gata Perduda». 

Musical’s Choir

 Va néixer el febrer de 2014 i és un grup coral format per aproximadament 55 nois i noies del districte de Ciutat Vella especialitzats en repertori musical. Les seves interpretacions són úniques gràcies a la seva frescor, la intensitat amb què trepitgen l’escenari, l’alegria i sobretot les ganes d’expressar el món interior de cada un d’ells.

Tot i ser un cor molt jove, ja ha actuat a importants esdeveniments i espais com, la Sala de Cambra i Sala Gran del Palau de la Música, l’Auditori de Barcelona, el Petit Palau, el Teatre Goya, el Teatre Romea o el Caixa Fòrum. A més, col·labora a l’espectacle Quinzena de la Dansa i “Nosaltres”, entre d’altres. Tal com hem explicat, també han participat en l’Òpera “La Gata Perduda” al Gran Teatre del Liceu.

Si vols formar part de les corals de l’Escola de Músics i JPC i executar projectes integradors amb el barri com “La Gata Perduda”, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres a través d’ escolademusics@gmail.com!

Contacte