Menú

Agrupacions musicals

1. Grups instrumentals

Compartir i gaudir!

A l’Escola de Músics i JPC considerem que compartir la música és una part important de l’aprenentatge. Des de molt aviat oferim la possibilitat de realitzar música en grup sense importar l’instrument que toques o el nivell que tinguis, ja que durant les classes de conjunt instrumental el professor realitzarà els arranjaments necessaris per adaptar la partitura que es treballa al nivell de cadascun dels components del grup.
A més, s’aprèn a tocar i escoltar als altres i a aprofundir en la sensibilitat i el coneixement musical dels alumnes. Això els dona la possibilitat de consolidar la seva formació, afavorir la seva autoestima i potenciar la seva sociabilitat. També duem a terme audicions, concerts i jam sessions.

Orquestra de guitarres

Tots els nivells

Orquestra de Petits, Elemental i Raval Simfònic

Grups de diferents edats

Combos de música moderna

Grups de diferents edats

Big L'EM Band

Tots els nivells

Raval's Band

+15 anys d’experiència

Batucada

Infantil i adults

2. Corals

Una de les millors
experiències musicals

Formar part d’una coral és una de les millors experiències que ens regala la música. Un moment de desconexió on divertir-te i fer noves amistats amb les quals crearàs un vincle irrompible.
Apunta’t a una de les nostres corals, viu experiències úniques i participa en concerts, trobades i activitats amb agrupacions musicals d’altres escoles.

Sons de veu

Infantil

Smiling

7 i 12 anys

TrencaCors

Adults

Stickers L’EM

Infantil

Pop Rockers

7 i 12 anys

Musicals' Choir

Adults

3. Ciutat Vella M’encanta

Ciutat Vella M’encanta és una coral formada per alumnes dels cursos de català del CNL de Barcelona. Aquesta iniciativa és fruit del conveni signat entre la delegació de Ciutat Vella del CNL i l’escola de Música JPC i s’emmarca en el programa «Aprèn català tot cantant» que es duu a terme al Raval. 

Aproximar-se a la cultura popular a través de la música és una de les prioritats de l’Escola de Música JPC i enllaça amb una de les del CNL de Barcelona que és fer conèixer i participar en la cultura popular catalana als alumnes dels cursos de català.
La coral Ciutat Vella M’encanta permet als alumnes, de diferents nivells i procedències, practicar el català fora de l’aula i, alhora, conèixer i participar activament en la cultura popular, afavorir les relacions interpersonals i facilitar la plena integració a la societat catalana.

Ciutat Vella M’encanta és una coral formada per alumnes dels cursos de català del CNL de Barcelona. Aquesta iniciativa és fruit del conveni signat entre la delegació de Ciutat Vella del CNL i l’escola de Música JPC i s’emmarca en el programa «Aprèn català tot cantant» que es duu a terme al Raval. Aproximar-se a la cultura popular a través de la música és una de les prioritats de l’Escola de Música JPC i enllaça amb una de les del CNL de Barcelona que és fer conèixer i participar en la cultura popular catalana als alumnes dels cursos de català.
La coral Ciutat Vella M’encanta permet als alumnes, de diferents nivells i procedències, practicar el català fora de l’aula i, alhora, conèixer i participar activament en la cultura popular, afavorir les relacions interpersonals i facilitar la plena integració a la societat catalana.

Alguns dels valors afegits que aquesta activitat pot aportar als alumnes són:

Incrementar la motivació per l’aprenentatge de la llengua entre els alumnes nouvinguts; treballar la dicció i la fonètica; ampliar vocabulari; fer pràctiques reals de la llengua fora de l’aula; adquirir seguretat en les primeres converses entre d’altres.
Quant als alumnes de nivells més avançats, a més de reforçar la llengua oral i treballar la dicció i la fonètica, la seva participació en la coral els animarà a fer servir sempre el català, especialment amb aquelles persones que n’estan iniciant l’aprenentatge.

Contacte

Orquestra de guitarres

Orquestra per a guitarristes de tots els nivells on es treballa un repertori de diferents gèneres des de clàssic fins a pop. 

Els components de l’orquestra es divideixen en diverses seccions, cadascuna de les quals interpreta una part.

Orquestra de Petits, Elemental i Raval Simfònic

A l‘escola oferim a tots els instrumentistes formar part d’una orquestra. Orquestra de petits fins als 7-8 anys, orquestra elemental fins als 12-13 anys i Raval Simfònic a partir de 13 anys. El dia d’assaig és dimecres a la tarda.

A més, l’orquestra executa diverses actuacions al llarg del curs actuant a espais emblemàtics de la ciutat com el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona o el de l’ONCE. 

Combos de música moderna

Els combos de L’Escola de Músics estan formats per diferents components (veu, guitarra, piano , bateria, baix elèctric, trompeta, trombó, saxo) que treballen un repertori de música moderna abastant diferents estils (pop, rock, jazz, etc.) 

Al llarg del curs es realitzen diversos concerts a diferents espais de la ciutat. Actualment l’Escola té 10 grups de diferents edats.

Big L'EM Band

La Big Band de l’Escola de Músics és una formació composta per instruments de vent fusta, vent metall, piano i percussió. El repertori es basa en el Jazz i Swing, el seu horari d’assaig són els dimarts de 20 a 21:30. A les seves actuacions sol tenir col·laboracions de cantants i és una de les agrupacions més prolífiques de l’escola oferint nombrosos concerts durant el curs.

Ravals Band

La Banda de l’escola està formada per instruments de vent i percussió amb una trajectòria de més de 15 anys. Els components han tocat als auditoris més importants de la ciutat així com en alguns països d’Europa, recentment (el passat curs) van aconseguir la tercera posició al concurs internacional de bandes de Praga.

Durant el casal cal dur roba còmoda, esmorzar i aigua.

El seu horari d'assaig és divendres de 19 a 21:30.

Batucada

Aquesta agrupació està composta íntegrament per instruments de percussió i dividida en dues franges d’edat, Batucada infantil i batucada adults.

Sons de Veu

Coral infantil de tots els alumnes de llenguatge musical elemental de l’escola. 

Smiling

Formada per nens entre 7 i 12 anys on treballen un repertori de música actual i dugen a terme  diverses actuacions durant el curs en espais com el Petit Palau, el Palau de la Música Catalana o l’Auditori de l’ONCE. També han tingut diferents aparicions en programes de Tv3 com «Nit de Nits» (Nadal 2021) o CoolHunters. Recentment, van participar en la campanya de Nadal 2021 de l’Ajuntament de Barcelona amb la cantant Paula Valls al videoclip «Ja és Nadal a la Ciutat».

TrencaCors

Arribats als Trencacors ja ens trobem a la coral per a adults, on els integrants són més grans i, per tant, són els veterans que porten a l’esquena una llarga trajectòria. Tot i això, des de l’escola de músics considerem que mai es deixa d’aprendre i tot i arribar a aquest punt els nostres alumnes continuen creixent i aprenent. Està formada per uns 50 cantaires i el seu repertori és molt eclèctic abordant tota mena de repertori musical (musicals, havaneres, cançons populars, pop, etc. ). Han realitzat diversos concerts oferint una suite coral dels musicals «Mar i Cel» i «Flor de Nit» al teatre casino L’Aliança del Poble Nou a l’Auditori del Prat de Llobregat o al Palau de la Música Catalana. També han participat en l’Òpera d’Arnau Tordera «La Gata Perduda».

Stickers L'EM

L’any passat un grup d’adolescents i joves de Grau Professional  van participar en un curs de teatre musical. Arran d’aquesta iniciativa va sorgir Stikers l’EM, una coral molt unida que arriba directament al cor dels espectadors i que aquest any treballaran en el musical d’Anastàsia..

El seu dia d’assaig és dijous de 18:30 a 20:00h.

Pop Rockers

Grup vocal de teatre musical format per nois i noies entre 12-15 anys, el curs passat van fer el musical Glee (temporada 1) i aquest curs estan preparant el musical “The Prom”.

El seu dia d’assaig es el dilluns de 20:00 a 21:30h.

Musicals' Choir

Musicals’ Choir, va néixer el febrer de 2014 i és un grup coral format per aproximadament 55 nois i noies del districte de Ciutat Vella especialitzats en repertori musical. Les seves interpretacions són úniques gràcies a la seva frescor, la intensitat amb què trepitgen l’escenari, l’alegria i sobretot les ganes d’expressar el món interior de cada un d’ells.

Tot i ser un cor molt jove, ja ha actuat a importants esdeveniments i a espais com l’Auditori de l’ ONCE, sala de cambra del Palau de la Música, a l’Auditori de Barcelona, al Petit Palau, al Teatre Goya, al Teatre Romea o  a caixa Fòrum. A més, col·labora a l’espectacle Quinzena de la Dansa i “Nosaltres”, Miserables’ Concert i en diversos concerts amb en Ramon Mirabet. Recentment, ha participat a l’Òpera “La gata Perduda” d’Arnau Tordera i en un concurs internacional de Corals “Sing for Gold” a Calella.

Casal d'estiu

Aquest estiu, uniu-vos al nostre casal d’estiu inspirat en la pel·lícula «The Sound of Music»! Els nens aprendran tots els aspectes d’un musical, des del text fins a la coreografia i l’escenografia, a través de la història de Maria i els set nens Trapp.

El casal culminarà amb una funció final amb músics en directe. Porta roba còmoda, esmorzar i aigua. El casal té lloc del 26 de juny al 7 de juliol, de 10 a 14h, amb acollida opcional de 9 a 10h.

– Concert final: Divendres 7 de juliol (detalls a concretar)
– Ubicació: Carrer Riera Alta 10

Els teus fills i filles gaudiran d’un estiu ple de música, creativitat i amistat al nostre casal!

De 6 a 12 anys