Menú

Agrupacions musicals de l’Escola de Músics i JPC de Barcelona

Les audicions i els concerts que ofereixen les agrupacions musicals de l’Escola de Músics i JPC són dos dels esdeveniments més importants en el món dels estudis musicals. Una audició és una oportunitat perquè un músic mostri la seva destresa, mentre que un concert sol ser una presentació pública del seu treball amb el que això implica.

Agrupacions musicals de l’Escola de Músics.

Les audicions poden ser formals o informals i solen consistir a tocar o cantar una peça davant jutges o directors. Durant una audició, és rellevant que els músics demostrin la seva habilitat tècnica i la seva capacitat per a transmetre emocions a través de la música. Sovint, les audicions inclouen la lectura a primera vista de peces que mai s’han sentit abans. Es tracta d’avaluar la rapidesa amb la qual els intèrprets poden ajustar-se i adaptar-se sota pressió.

En canvi, els concerts se centren més a entretenir al públic amb material prèviament assajat. Solen durar més temps i presenten popurris de diverses peces. Els concerts solen ser molt més espontanis i impliquen la improvisació dels intèrprets. Els músics solen arriscar-se amb les seves interpretacions davant un públic en directe, buscant reaccions que els esperonin.

Múltiples beneficis per a desenvolupar el talent.

La combinació d’audicions i concerts forma part del pla d’estudis de l’Escola de Músics i JPC des de fa molts anys. Proporciona als músics diverses oportunitats d’aprenentatge que contribueixen a desplegar la seva capacitat tècnica i la seva presència escènica entre moltes altres coses. Des del nostre centre, fomentem moltíssim la participació del nostre alumnat com una part més del procés d’aprenentatge, i una part que considerem molt important! Molts són els beneficis que aporta a cada futur músic, però si haguéssim de triar les més destacades, la primera seria que millora les habilitats musicals. Participar en concerts i audicions requereix un alt nivell de preparació i pràctica, la qual cosa ajuda als estudiants a millorar les seves habilitats musicals. En haver d’actuar davant un públic, els estudiants aprenen a ser més precisos i consistents en la seva execució, la qual cosa millora la seva tècnica i control.

En segon lloc, desplega la confiança. Actuar en públic pot ser una experiència aterridora, especialment per als estudiants més joves o sense experiència. No obstant això, en superar les seves pors i actuar amb èxit davant un públic, els estudiants poden demostrar la seva confiança i autoestima. A més, actuar en concerts i audicions els brinda l’oportunitat de demostrar les seves habilitats i rebre el reconeixement i aplaudiment pels seus assoliments.

Millora de les capacitats i de l’actitud. Participar en aquesta mena d’esdeveniments, també implica un aprenentatge en viu perquè permet als estudiants aplicar les seves habilitats musicals en un entorn real i rebre retroalimentació en temps real. En actuar en viu, els estudiants aprenen a adaptar-se a diferents situacions i a ser més flexibles i resistents a l’estrès en situacions d’alt rendiment.

Fins i tot ofereixen oportunitats de networking. Els concerts i audicions poden ser una excel·lent oportunitat perquè els estudiants coneguin a altres músics i professionals en la indústria de la música. A més, aquests esdeveniments poden ser una manera d’establir contactes valuosos i possiblement obrir portes a futures oportunitats de carrera.

Sense oblidar l’experiència que acumulen en cada actuació, brindant als estudiants l’oportunitat de tenir experiències úniques i enriquidores, així com de desenvolupar habilitats destacades per a la seva futura carrera en la música. Aquestes experiències també poden ser divertides i emocionants per als estudiants, la qual cosa els permet gaudir més del seu aprenentatge musical.

Un ventall d’Agrupacions Musicals per a triar la teva.

En conclusió, participar en concerts i audicions és una part important de l’aprenentatge i desenvolupament musical dels estudiants. I en l’Escola de Músics i JPC impulsem múltiples agrupacions musicals perquè els alumnes puguin trobar la que més els interessi i, així, poder generar audicions i concerts que fomentin el seu desenvolupament. Bàsicament, oferim múltiples propostes de corals entre les quals es troben Musicals’ Choir, Smiling, Sons de Veu, The Pop Rockers, Tocats de l’Ala i TrencaCors. I, d’altra banda, una bona diversitat de grups musicals com és el cas de Batucada, Big L’EM Band, Combos, Jove ORQ L’EM, ORQ Guitarres, Raval Simfònic i Raval’s Band.

Uneix-te a l’Escola de Músics i JPC i aprofita aquestes increïbles oportunitats d’aprenentatge. Qui sap, pot ser que aviat et vegis tocant en un concert o en una audició. I no oblidis que cada pas endavant és una victòria que val la pena celebrar. T’esperem aviat a la nostra escola i en una de les nostres agrupacions musicals.

Contacte